Wat is het BMD filter en hoe gebruik ik het?

Door het jaar heen zijn er in de maatschappij discussies waar veel mensen aan deelnemen - denk aan onderwerpen als Zwarte Piet en Corona. Veel mensen willen graag hun mening delen en daarbij lopen de gemoederen soms hoog op. Of je nu op een verjaardag bent of op Friendweb - zo’n onderwerp is dan het gesprek van de dag. Alleen is niet iedereen in deze discussie geïnteresseerd!

Op Friendweb mag deze discussie natuurlijk ook worden gevoerd, maar veel leden hebben geen zin om daar de hele dag over te lezen, zeker als hun tijdlijn volstroomt met berichten over dat ene onderwerp.
Even een time-out nemen van de lawine aan berichten over de huidige maatschappelijke discussie.
Het is niet nodig om mensen te ontvrienden of te blokkeren om die reden (wat soms zelfs wordt gedaan) of je te ergeren aan mensen die je eigenlijk graag wilt blijven volgen. Hiervoor is het BMD filter bedoeld.

Het filter wordt dus niet standaard door Friendweb toegepast (geen censuur dus) maar door elk lid naar eigen keuze in- of uitgeschakeld op de tijdlijn van de homepage. Het is aan jou de keuze of je het filter inschakelt.

Je vindt de filterknop helemaal bovenaan de tijdlijn op de homepage, onder het nieuwe bericht vak. De tekst naast de knop laat zien of het filter aan of uit staat.

Op moment van schrijven worden de huidige brede maatschappelijke discussies gefilterd en dat zijn de Zwarte Pieten discussie en de Corona crisis.

In de toekomst werken we verder aan de functionaliteit en de uitvoering van het filter - voor nu is het een antwoord op de vraag om een oplossing te vinden voor de ongemakken die onze leden ervaren.

Het filter is in ontwikkeling en filtert ongeveer 75-80% van de berichten. Enkele berichten zullen dus door het filter schieten en toch te zien zijn. Het filter kan bijvoorbeeld niet de inhoud van filmpjes lezen. Door de tijd heen zal het filter beter presteren.